IN DE PRAKTIJK

indepraktijk

Over honderd jaar maakt het niet uit in wat voor auto ik reed, in wat voor huis ik woonde, hoeveel geld ik op de bank had, noch wat voor kleren ik droeg. Maar de wereld is misschien een beetje beter geworden omdat ik belangrijk was in het leven van een kind.

-Het is zo leuk om als kraamverzorgster deze aanvulling op het eind van het kraambed te geven! Er zijn echt veel ouders die het geweldig vinden om het te leren en doen. Vaak is er op het eind van de kraamtijd ruimte om de verdieping te doen, verder kun je ook veel tussendoor uitleggen zoals de tiltechniek en de handjes. Ik merk dat ouders blij zijn met de informatie, het stelt ze gerust meer handgrepen te hebben als hun kindje bijvoorbeeld krampjes heeft.

 

-Ouders vinden het veel belangrijker meer over hun kindje te leren dan dat ik bijvoorbeeld extra loop te stofzuigen. En ik vind het ook veel leuker en gaaf om over te dragen aan leergierige ouders. Het is echt een nuttige aanvulling op mijn vakgebied. Het naslagboek gebruik ik in elk gezin, handig om even na te lezen of iets op te zoeken.

 

-Ik vond de cursus zo leuk, heb dat ook aangegeven op het kraamcentrum. Het was duidelijk en we konden met elkaar echt oefenen met praktijkvoorbeelden. Daardoor kon ik er in de gezinnen meteen mee aan de slag. Ouders zien echt dat als je vertraagd dat je dan je kindje beter kan volgen en begrijpen. Het oudste kindje kon ik er laatst ook bij betrekken en die genoot van de massage en aandacht van papa.

 

-Zo blij met deze aanvulling! Het is zo dankbaar om te doen, en nuttig. Het kindje werd zichtbaar rustiger na de massage. zo leuk om de ouders bezig te zien met hun kindje, daar geniet ik echt van. Het naslagboek is erg handig in gebruik en eenvoudig geschreven met goede illustraties.