"Ik zie huilen niet meer als storend,
dat geeft zoveel rust!"

"Ik heb ontdekt dat huilen
niet betekent dat ik iets fout doe..."

"Mijn kindje heeft geen behoefte
meer aan zijn speen!"

"Ik heb het gevoel dat ik mijn kindje
nu echt kan helpen"

Wij hebben dringend hulp nodig!

Uiteraard hebben wij al alles geprobeerd om de situatie rustiger en plezieriger te maken, maar ons dochtertje van 2 maanden blijft maar huilen. Ik heb je boek gelezen en ben naar aanleiding van wat je schrijft contact gaan zoeken. Heb je boek in een zucht uitgelezen! Ik begreep toen dat jij een cirkel kan doorbreken. Het verhuilen spreekt mij heel erg aan alleen weet ik niet precies hoe… Heel eerlijk gezegd zijn wij namelijk al uitgeput.                                                                                                                  

Wij hopen vanuit de grond van onze machteloze harten dat jij ons kunt helpen…                                        

Wat is verhuilen?

Dit zijn kleine en grote emotionele verhalen van het kind die hij niet in woorden uit kan leggen.

Verhuilen is een basis behoefte van elke baby, peuter of kleuter. Een jong kind wil niets liever dan verhuilen (vertellen).Elke baby, peuter of kleuter heeft wel iets opgeslagen in de eerste levensjaren die niet zo fijn zijn. Dat kunnen kleine of grote gebeurtenissen zijn, voor de verwerking maakt dat niet uit.

Als een jong kind daar nog last van heeft merk je dat aan subtiele dingen. Bijvoorbeeld je kindje kan bijna niet rustig zijn zonder speen of slaapt alleen onder ingewikkelde omstandigheden zoals langdurig wiegen, wandelen of een  autorit.. Je voelt aan het lijfje dat je kind eigenlijk nooit echt ontspannen is. Meestal worden deze uitingen als normaal gedrag bestempeld. Je raakt er als ouder als het ware aan gewend…

“Het hoort bij mijn kind”. Maar dat is niet zo!

Hoe is dat te doorbreken?

Een kindje komt uit zijn angst door samen met jou deze spannende gebeurtenissen (avonturen) opnieuw te beleven. Nu in een veilige liefdevolle setting en open communicatie.

Wij kunnen emoties verwoorden, een jong kind niet. Verhuilen is een essentiële behoefte!

Wat is er concreet nodig om tot verhuilen te komen?

Samen met mij praten over minder leuke gebeurtenissen die mogelijk door jouw kindje negatief zijn opgeslagen.
Door samen het proces met jouw kindje aan te gaan, komen we tot inzichten. We vinden de oorzaak omdat alles wat er gebeurd is glashelder op tafel komt. Voor jou/ jullie als ouders ontstaat daardoor ruimte voor verwerking en je kindje gaat mee in die flow door te verhuilen.

Voorbeeld uit de praktijk:

Mike is omstrengeld geboren. Het was een klus om tijdens de bevalling de navelstreng van zijn nekje te krijgen. Hij moest zelfs even zuurstof extra krijgen. Na de geboorte is Mike vanaf het begin erg gespannen, Hij heeft veel last van krampjes en drinkt erg onrustig aan de borst, hapt niet goed aan. Samen hebben we de omstrengeling met Mike besproken tijdens een liefdevolle aanraking.  Mike vertelde zijn verhaal door te huilen. De spanningen waren daarna vrijwel volledig verdwenen.

Jij/ jullie zorgen er dus zelf voor zorgen dat je kindje zich weer optimaal ontspannen en gelukkig gaat voelen. Als zijn ervaringen worden benoemd en doorvoeld voelt hij zich geliefd, erkend en begrepen.

Een voorwaarde is dat jij eerlijk bent over de gebeurtenissen die invloed kunnen hebben gehad. Dit heeft een enorme goede invloed op de band tussen jullie! Een baby is talig, dus begrijpt de intentie achter de woorden.

Je kindje gaat zichzelf helemaal blootgeven en verlangd naar duidelijkheid over wat er gebeurd is.

Hier volgt het stappen plan:

Vragen lijst voor ouders.

Jij/ Jullie krijgen een lijst met vragen toegestuurd. Deze vragen gaan over de zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna.

Deze vragen gaan ook over jou/jullie persoonlijk. Het is belangrijk deze vragen zo specifiek mogelijk te beantwoorden. Met behulp van de informatie uit deze vragenlijst kunnen we tijdens het eerste zoom gesprek snel tot de kern komen. Zo kan ik tussen de regels door lezen waar het ongewenste gedrag van jouw kindje vandaan komt. Stuur je mij gerust een mail als er iets niet helder is.

Kennismaking en uitleg via Zoom. ( 1 uur)

We nemen de tijd om elkaar beter te leren kennen. Ik leg jullie uit wat Verhuilen is en vertel wat mij is opgevallen tijdens het doornemen van jullie casus.

De vragenlijst fungeert dan als ondersteuning en leidraad tijdens dit oriëntatie gesprek. Ik vertel ter afsluiting wat jullie kunnen verwachten als ik bij jullie thuis kom en probeer onzekerheden weg te nemen en alle vragen te beantwoorden. We maken meteen een afspraak voor het consult aan huis.

Coaching bij jou thuis. (ongeveer 2 uur)

We brengen de zwangerschap- bevalling en kraamtijd verhalen van jullie als ouders en die van het kindje samen. Dit doen we terwijl jullie een fijne, liefdevolle massage toepassen op je eigen kindje. De nadruk ligt hierbij op liefdevolle aanraking en het leren voelen van spierspanningen bij jullie kindje. In spierspanning ligt opgeslagen wat verhuild- verteld wil worden. Ik zal de emoties van jullie kindje vertalen. In de vragenlijst lees je wat er nodig is om een veilige, warme sfeer te creëren voor het kindje. Het is natuurlijk fantastisch als beide ouders/ verzorgers aanwezig kunnen zijn. Het is ook belangrijk dat jullie er beide voor open staan. Na de verhuilsessie plannen we een afsluitend zoom gesprek in.

Afsluitend zoom gesprek/ evaluatie na ongeveer 2 weken (1 uur)

Je ontvangt vooraf aan dit gesprek via de mail een evaluatie. We bespreken via zoom de veranderingen- resultaten van het huis consult. Verder ga ik in op jullie eventuele verdere behoeftes en vraagstukken.

Wat je nu al kan doen:

  1. In mijn boek staat waardevolle informatie.
  2. Stuur mij een mail of appje voor een vrijblijvend gesprek.

Email : kraamverdieping.conny@gmail.com
Tel: 06-15871141

“Ons kindje is veranderd van een druk en gespannen kind naar een blij kindje met innerlijke rust. Achter de betekenis van het huilen te komen, was echt een verheldering voor ons. Het mooiste wat je je kind kan geven!”

-Kraamverdieping en de taal van huilen heeft Iris weer in haar eigen bedje doen slapen. Daar is ze inmiddels zo aan gewend dat, als ze s’nachts wakker wordt en even bij ons komt liggen, ze graag terug gaat naar haar eigen plekje! Tegen haar pop zegt ze nu: “ben je verdrietig? Huil maar eventjes. Goed zo pop!”

-We hebben geleerd hoe we onze dochter haar spanning en frustratie konden laten loslaten. Dit hebben we als zeer prettig ervaren en onze blije ontspannen dochter ook!

-Knap hoe je mij met mijn kennis (verloskundige) gewoon liet gaan en toch steeds tips en verbeterpunten had. Persoonlijke aandacht naar het kindje. De Kraamverdieping vind ik erg leuk. Het laat een baby zien als individu en niet als onpersoonlijke pop.

-We hebben babymassage aangeleerd wat direct effect had op de buikkrampjes, erg indrukwekkend!

-Wij hebben enorm veel plezier en voldoening gehad aan de babymassage die we hebben geleerd.

-De Kraamverdieping was voor ons zeer waardevol. We kunnen nu vol vertrouwen met ons kindje leven en voor hem zorgen, bedankt!

-Achter de betekenis van het huilen te komen, was echt een verheldering voor ons. Het mooiste wat je je kind kan geven! Bedankt!