OVER MIJ

Als kindje was ik erg gevoelig.

 Vaak werd ik daarvoor uitgelachen. Ik werd als kind vaak niet serieus genomen. Op school kon ik me niet concentreren, leerde daardoor niets bij. Dat zorgde voor schaamte en schuldgevoelens.

 Ik ontwikkelde een sterk zelf saboterend gedrag. Er was geen steun of begrip.  Achteraf gezien ging Ik steeds meer in de overlevingsmodus. Ik voelde mij dom. Ik kon nergens van genieten en liep constant op mijn tenen. (survival)

 Dit heeft een negatieve invloed gehad in mijn verdere leven en ervaringen als vrouw, moeder, en echtgenote.

 Een van mijn kantelmoment is een burn-out geweest… Tijdens die moeilijke periode groeide het besef dat ik er zelf eigenlijk totaal niet toe deed. Ik saboteerde mijzelf enorm. Constant probeerde ik het anderen naar hun zin te maken. Eigenlijk wist ik niet waar ikzelf naar verlangde, ik deed blindelings wat er van mij werd verwacht! Het was werkelijk een obsessie om zoveel mogelijk waardering van een ander te krijgen. Ik leerde met vallen en opstaan opnieuw te vertrouwen.

Door een veilige omgeving voor mezelf te creëren. Door mijzelf te leren waarderen en niet constant mezelf afstraffen. Door aangeboden hulp niet meer af te wijzen maar liefdevol en kwetsbaar te ontvangen.

Maar het heeft van mij wel een bewuste kraamverzorgster gemaakt, door verwerking en spirituele groei kon ik uiteindelijk ouders een andere weg wijzen.

Dit is de reden waarom ik nu als kraamverzorgster ouders wil leren om hun kindje serieus te nemen. Ze zelf laten ervaren hoe uniek en authentiek hun kindje is.

Een baby is een en al liefde en is ook kwetsbaar, maar krachtig. Een kind spiegelt ouders hoe uniek en authentiek ze zelf zijn!

Ze schrijven in de taal van hun hart.

Daarom heb ik een boek geschreven speciaal voor:

 • Ouders die willen leren leven in het hier en nu en zo echt kennismaken met hun kindje.
 • Ouders die een boek willen lezen die een zuivere waarheid bezit.
 • Ouders die de groene knop van veiligheid vol aan willen zetten voor hun kind!
 • Ouders die vreugdevol willen groeien in het ouderschap.
 • Ouders die rijk of arm kunnen zijn maar zich rijk voelen als mens met een open hart.
 • Ouders die willen verkeren in een staat van blijde verwarring!!!

 PS> Als je mij zou kennen dan zou je weten dat ik eenvoudig en oprecht ben. Dan zou je ook weten dat ik heel enthousiast ben over de inhoud van mijn boek omdat ik de inhoud volledig heb doorleefd en getoetst in meer dan 1030 gezinnen. Dit boek gaat over jou, maar ook over mij, over je baby, peuter of kleuter. en daarom maakt dit boek het verschil!

Ik ben er wat nu is jouw encyclopedie naar een gezonde hechting met je kindje

 

Omdat ik zelf nooit gehoord ben als kind, ging ik me verdiepen in open communicatie en leren luisteren. Doorleefde de pijn van het niet gehoord worden. Volgde een opleiding docente babymassage en ondervond daar aan de lijve wat liefdevolle aanraking met je doet. Ik liet het voelen steeds meer toe in mijn leven, maar met kleine stapjes. Binnen mijn beroep als kraamverzorgster ging mijn focus na deze opleidingen nog meer naar het willen begrijpen van het gevoelsleven van de baby en de ouders. Samen op excursie, het was mooi en fijn. De peuters en kleuters in de kraamgezinnen pikte deze veilige helende energie feilloos op. Als ik nu de sfeer mag benoemen in de gezinnen waar dit plaatsvond dan is dat: blij en gelukkig. Het hele gebeuren word niet ervaren als een werkwoord maar als meedeinen met de golven van de oceaan. Het is een ervaring van liefde! Liefdevol de kern van de pijn aan het licht brengen bij de ouders en het kind. Ik heb er voor gekozen sensitief en open te blijven en daardoor is mijn leven mijn grootste leermeester geweest. Echt doorvoelen van mijn eigen pijn en verdriet is me pas op oudere leeftijd gelukt. Daar was veel moed voor nodig. Maar zoals staat beschreven in een gedicht uit mijn boek was het aanraken van de pijn met slechts een vingertop voldoende. Waarom heb ik toch zo’n enorme obsessie om baby’s hun verhaal te laten vertellen? Het kindje in mij wilde gehoord worden en dat spiegelde elk kindje mij, keer op keer, in elk kraamgezin… Au…

Ouders en hun kinderen zijn mijn grootste bewijs dat de inhoud van mijn boek succesvol is. Ik durf te spreken over een transformatie in gezinnen die deze aanpak in de praktijk brengen. Er staan vele ervaringen van ouders in mijn boek, en duizenden in mijn geheugen. Heel vaak nemen we afscheid van elkaar met een lach en een traan. Een lach van geluk en een traan die aangeeft: wat zal ik je missen…

 

 • Ik heb deze geaccrediteerde kraamverdieping aan meer dan 265 collega’s in heel Nederland mogen geven met prachtige recensies. Geaccrediteerde cursussen via het kenniscentrum kraamzorg (KCKZ).
 • Mooie recensies die spreken over de waarde van het boek, de transformatie die zich voltrok bij ouders, baby’s peuters en kleuters.
 • Ik heb al meer dan 1050 pasgeboren baby’s , peuters en kleuters mogen ont-moeten binnen mijn werkgebied.
 • In Kraamsupport en Vakblad kraamzorg staat een artikel over de inhoud van mijn boek.
 • Wie heb ik geholpen de afgelopen jaren? Meer dan 250 Ervaringsdeskundige tools geleerd om ouders te leren. Ouders en verzorgers geleerd hoe een baby zijn eigen spanningen en verdriet, frustratie oplost. Ouders van onrustige, huilbaby’s, maar ook peuters en kleuters met een gedrag problematiek begeleid. Volgens de ouders werkt het!